En plass for alle

Området er åpent og imøtekommende, akkurat som en god venn.

Proffen Hageby bygges i tråd med visjonen om et bydelssentrum, et strøk å bli glad i. Hele familien får et hjem i en vennlig hageby, hvor du bor med gode naboer. De grønne uterommene er skapt for sosialt samvær, og barna finner både lekekamerater og aktiviteter rett utenfor døren. Sentrum, matbutikker, skole og kollektivtrafikk ligger kort vei unna. Området åpnes opp og gjøres tilgjengelig for alle, i tillegg til at det eksisterende friområdet utvides og tilføres parklignende kvaliteter. Her blir det rom for mange type aktiviteter – fra ballspill og grilling til sykling og moro.

Avstander

7 min å gå – Gulskogen stasjon
8 min å kjøre – Drammen stasjon
8 min å gå – Gulskogen senter
10 min å sykle – Drammen torg

Aktiviteter

I og rundt Sundlandområdet er det mange turmuligheter, blant annet langs elven nedover tilsentrum. Det er kort vei til Drammensbadet,Gulskogenhallen og Strømsgodset IFs gressbane, som blir islagt på vinterstid. Her finner du også Talentgården på Sundland med fotballhall. For de danseglade finnes det hele tre dansestudioer.

Servicetilbud

Matbutikker som Meny, Kiwi og Rema 1000ligger i gåavstand til Proffen Hageby. Gulskogenkjøpesenter har 120 butikker og rikelig med parkering. Drammen sentrum med Union Brygge,Drammens Teater og Bragernes ligger i gangavstand via Ypsilon-broen.

Barnehage & skole

Nabolaget har flere gode barnehager og et bredtskoletilbud: Gulskogen skole, Rødskog skole,Drammen Monterssoriskole,Marienlyst skole og Danvik skole ligger i gåavstand. Ved elven finner du Papirbredden, som er Drammens kunnskapspark med tre høyskoler, bibliotek, bokhandel, karrieresenter og et dynamisk innovasjonsmiljø. Her finner du også kaféer, restauranter, rockescene samt kulturliv.

Offentlig transport

I Professor Smiths Allè finner du stoppested for buss og noen minutter lenger unna har du Gulskogentogstasjon. På sykkel er Drammen Stasjon kun 10 minutter unna.